Bine ai venit pe SEOAgency.ro
Ultima actualizare: 21.06.2023
1. Termeni generali
1.1. Prezentul document contine termenii, conditiile si regulile privind utilizarea site-ului si platforma dedicata b2b.seoagency.ro in care au acces doar persoanele care au semnat un contract cu SEO MARKETING AGENCY SRL.
1.2. DEFINITII SI TERMENI
2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, whatsapp sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica, cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a Comenzii.
3. POLITICA DE VANZARE ONLINE
3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator care are un cont valid dupa ce a semnat termenii si conditiile website-ului nostru.
Pentru motive justificate (cont fals, concurenta neloiala) S.C. SEO MARKETING AGENCY S.R.L isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel S.C. SEO MARKETING AGENCY S.R.L. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa pe pagina de contact, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin mesaje (WhatsApp) sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, SEO MARKETING AGENCY S.R.L. isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
3.4. SEO MARKETING AGENCY S.R.L. poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care SEO MARKETING AGENCY S.R.L. are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON), SEO MARKETING AGENCY S.R.L. NU ESTE PLATITOARE DE TVA, astfel nu se aplica TVA. Preturile afisate pe site sunt finale.
3.6 Toate informatiile folosite pentru descrierea advertorialelor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
3.7. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se poate solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.
4. DREPTURILE PRIVIND CONTINUTUL SITE-ULUI
4.1. Coninutul site-ului apartine in totalitate S.C. SEO MARKETING AGENCY S.R.L. si este protejat de lege pentru protectia drepturilor de autor. In caz contrar S.C. SEO MARKETING AGENCY S.R.L poate cere despagubiri conform legii nr. 8/1996.
4.2. Este interzis in totalitate copierea oricarui text sau imagine de pe seoagency.ro.
5. INFORMATIILE SI DESCRIERILE DE PE SEOAGENCY.RO
5.1. SEO MARKETING AGENCY S.R.L. face eforturi uriase pentru a oferi informatii clare privind produsele disponibile pe SEOAGENCY.ro. Insa, pot exista cazuri izolate de greseli in pret, descriere, specificatii, texte fara a fi rau intentionate.
5.2. Algoritmul google se schimba frecvent, astfel in criteriile (DA, PA, TF, CF) site-ului pot exista mici erori. Criteriile unui site sunt verificate in momentul publicarii prin https://websiteseochecker.com/bulk-check-page-authority/ . Incercam permanent sa actualizam informatiile privind propdusele pe care le avem.
6. LIVRAREA ARTICOLELOR/ADVERTORIALELOR
6.1. Dupa ce comanda a fost efectuata pe site si plata a fost confirmata, in termen de 1-14 zile vom publica advertorialul, de obicei acest termen este de 1-4 zile lucratoare (redactare si publicare). Exista posibilitatea sa va alegeti data/datele de publicare direct din comanda.
6.2. In cazul in care un colaborator nu va accepta site-ul sau articolul din diferite motive, iar noi nu va putem publica pe acel site, banii se vor inapoia in totalitate sau dupa caz aveti posibilitatea sa schimbati comanda.
6.3. Daca in comanda sunt mai multe produse (articole sau advertoriale), se stabilesc datele publicarilor de comun acord prin email.
6.4. Daca articolul va fi redactat de SEO MARKETING AGENCY S.R.L., acesta va fi trimis prin email la adresa mentionata pentru acordul final de publicare. Cumparatorul are termen de 12 ore sa ne ofere informatii privind acordul de publicare.
6.5. De mentionat faptul ca anumite site-uri nu mai accepta modificari ulterioare ale articolelor. Odata ce el a fost publicat, nu va mai exista posibilitatea modificarii articolului.
Pentru orice nelamuriri privind Termene si conditii ne puteti contacta telefonic sau prin email: 078 369 369 sau seoagency.ro@gmail.com
6.6. Daca nu sunteti de acord cu prevederile acestor Termeni si Conditii si/sau cu prevederile Politicii de confidentialitate, va rugam sa nu utilizati Serviciile oferite de Site.
7. Activarea contului de publicitate
1.1. Se face doar in momentul cand accepta prin bifare „Termenii si conitiile website-ului”
1.2. Se face dupa achitarea sumei stabilite in contract. Odata ce se plateste suma, contul se va activa in mod automat.
1.3 Platile se vor face doar prin card bancar prin serviciul NETOPIA
1.4. Ne păstrăm dreptul de a respinge activarea unui cont în situația în care acesta este perceput ca fiind necorespunzător sau dacă există suspiciuni că identitatea dvs. este utilizată de o altă persoană.
8. Contractare de Servicii platite
8.1. Contul de utilizator poate fi folosit pentru a plasa o comandă definitivă pe Site, pentru oricare dintre serviciile disponibile. Comanda este considerată definitivă atunci când operatorul generează o factură pentru serviciul solicitat.
8.2. După confirmarea plății pentru serviciul selectat de Utilizator, Administratorul Site-ului se angajează:
8.3. Utilizatorul care publică articole se angajează:
Utilizatorul își asumă întreaga responsabilitate civilă și penală pentru conținutul articolelor trimise, pentru materialele publicitare utilizate (inclusiv pentru ideile și mesajele conținute de acestea) și pentru conținutul paginilor web către care direcționează materialele utilizate în această campanie. Utilizatorul declară și garantează că deține toate drepturile, autorizațiile necesare și a obținut consimțământul tuturor persoanelor implicate pentru publicarea articolelor și că acestea nu încalcă drepturile sau libertățile terților sau legislația în vigoare. Utilizatorul are dreptul să semnaleze nereguli ale serviciilor care sunt obiectul acestui contract.
Plângerile vor fi transmise în scris, prin e-mail, în termen de 15 zile de la furnizarea serviciilor și vor include obligatoriu:
9. Reguli privind continutul generat de Utilizatori in emiterea articolelor:
9.1. Site-ul își păstrează dreptul de a refuza publicarea articolelor care nu sunt conform criteriilor de scriere, după ce acestea au fost inițial comunicate utilizatorului de către operatorul site-ului. În această privință, toate articolele care vor fi publicate pe site îndeplinesc componentele standard ale structurii unui comunicat de presă: titlu, introducere, corpul comunicatului, concluzie, date de contact:
9.2. Este interzisă publicarea de articole:
9.3. În momentul publicării de articole, de alte materiale, inclusiv comentarii, indiferent de natura acestora, utilizatorii sunt de acord cu următoarele restricții:
10. Restituirea Plăților Efectuate
10.1. Utilizatorii au dreptul de a solicita restituirea banilor plătiți pentru serviciile achiziționate într-un termen de paisprezece zile de la data cumpărării, dacă respectivele servicii nu au fost folosite. După scurgerea acestui interval de 14 zile, sumele achitate nu mai pot fi restituite, fie integral, fie parțial, indiferent dacă serviciul a fost sau nu furnizat;
10.2 Pentru a solicita restituirea banilor, utilizatorii trebuie să trimită un e-mail la adresa: seoagency.ro@gmail.com;
10.3 Daca articolul, comunicatul sau recenzia a fost publicata, restituirea sumei nu mai este posibila.
11. Sesizari si reclamatii:
11.1. Dacă Site-ul primește acuzații sau reclamații de la terți, o notificare de la o autoritate sau dacă Site-ul consideră că Utilizatorul a încălcat „Termenii și Condițiile” sau există suspiciuni privind acest lucru, Site-ul își rezervă dreptul de a șterge oricând orice conținut sau de a suspenda pentru o perioadă unilateral stabilită de Site, dreptul Utilizatorului de a utiliza parțial sau total serviciile oferite de Site sau dreptul de a accesa Site-ul sau Platforma de vanzari.
11.2. Site-ul își rezervă dreptul de a elimina oricând orice conținut sau de a suspenda, în totalitate sau parțial, dreptul Utilizatorului de a utiliza serviciile sau de a accesa Site-ul, pentru orice motiv, inclusiv, dar nu limitat la: primirea reclamațiilor sau acuzațiilor de la orice terț sau autoritate, sau în orice alt caz în care Site-ul consideră că Utilizatorul a încălcat „Termenii și Condițiile” sau există suspiciuni în acest sens. În toate cazurile în care Site-ul va aplica oricare dintre măsurile menționate mai sus, Site-ul poate alege să justifice măsura dacă consideră acest lucru necesar sau oportun, fără a avea nicio obligație în acest sens.
11.3. Sesizările vor fi gestionate de reprezentanții Site-ului într-o perioadă de 30 de zile lucrătoare de la data la care au fost primite.
12. Limitarea raspunderii
SC. SEO MARKETING AGENCY S.R.L, cu sediul social în Iedera de Jos, nr. 345, Dambovita, ROMANIA, înregistrată la registrul comerţului sub nr. J15/1263/2019, având cod unic de înregistrare 41380160
Pentru a intelege exact cum poate afecta GDPR procesul de SEO si de ce anume trebuie sa se tina cont, trebuie ca, mai intai, sa fie bine stabilita aceasta notiune relativ noua care se presupune ca va avea un impact major asupra a numeroase aspecte legate de SEO.
General Data Protection Regulation sau pe scurt GDPR, este de fapt un set de reguli ce se refera la protectia datelor cu caracter personal, valabile la nivel european.
Toti cei care detin un magazin online sau cei care, in general, prelucreaza date cu caracter personal, vor fi cu siguranta interesati de aspectele pe care le voi prezenta in continutul acestui articol. GDPR va influenta cu siguranta multe aspecte ce tin de SEO, insa acesta nu este un motiv de ingrijorare, daca veti citi cu atentie urmatoarele randuri si veti afla exact cum stau lucrurile!
Numarul de conversii este unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba despre SEO si este monitorizat constant! Conform regulamentului GDPR este necesar ca utilizatorii, in momentul checkout-ului, sa stie clar si precis scopul pentru care le sunt solicitate datele cu caracter personal!
O mare atentie trebuie acordata optiunilor privind acceptarea termenilor si conditiilor, a protectiei datelor cu caracter personal si a inscrierii la newsletter, deoarece aceste optiuni nu trebuie sa fie prebifate!
Acest aspect se refera la acceptarea din partea utilizatorilor. Cu siguranta, la momentul actual, majoritatea dintre voi au accesat site-uri ce afisau mesaje de genul „ Site-ul utilizeaza cookie-uri ” ori „ Prin accesarea site-ului nostru esti de acord cu politica cookie ”.
Ei bine, conform GDPR astfel de mesaje nu mai sunt valabile si este necesara o acceptare clara din partea vizitatorilor. Din punct de vedere SEO, acest lucru poate genera o crestere a vitezei de incarcare a site-ului – crestrea vitezei de incarcare conduce, in final, la influentarea pozitiei in Google.
User experience se refera la calculul pozitionarii pentru Google ori pentru alte motoare de cautare, iar daca va fi necesar un pop-up prin care utilizatorii sa-si dea consimtamantul in privinta politicii cookie, atunci intreaga experienta de cautare ar putea fi afectata.
Pentru a evita acest lucru, web designerii impreuna cu expertii SEO trebuie sa descopere cea mai buna solutie – aceasta ar fi un design care sa contina elemente GDPR, iar in acelasi timp, site-ul sa ramana SEO-friendly.
Desi nu a fost facut niciun anunt oficial, este posibil ca Google sa introduca un nou factor de pozitionare, pe langa cei 200 de factori pe care ii utilizeaza deja, tocmai din cauza GDPR.
Chiar daca acest lucru nu este o certitudine, nu este nici imposibil sa se intample, in viitor! Un exemplu concret in acest sens, il reprezinta certificatul SSL – conceptul parea optional la inceput, insa, in final, a devenit un factor important de pozitionare.
Ca o concluzie finala, este recomandat sa luati in serios GDPR, dar mai ales, sa gasiti cele mai bune solutii sa implementati aceste reguli intr-un mod eficient care sa nu afecteze deloc sau foarte putin, procesul de SEO!
Acest website foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.
În conformitate cu Directiva „e-Intimitate” a UE, în vigoare de la 26 mai 2012 şi cu prevederile Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, tuturor vizitatorilor website-ului li se cere consimţământul înaintea transmiterii de cookies în computerele acestora.
Ce este un „cookie”?
Un „Internet Cookie” (termen cunoscut şi ca „browser cookie”, „HTTP cookie” sau pur şi simplu „cookie”) este un fişier de mici dimensiuni, format din litere şi cifre, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) şi este complet „pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).
Scopul și utilizarea modulelor cookie
Site-ul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi instalează module cookie doar pentru a permite îmbunătățirea funcțiilor oferite, astfel încât experiența ocazionată de vizitarea site-ului să devină mai plăcută. Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi nu utilizează module cookie pentru a culege, a prelucra, a difuza sau a înregistra date cu caracter personal.
„Cookie”-urile joacă un rol important în facilitarea accesului şi livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe Internet, cum ar fi:
• Personalizarea anumitor setări precum:
– limba în care este vizualizat un site;
– moneda în care se exprimă anumite preţuri sau tarife;
– păstrarea opţiunilor pentru diverse produse (măsuri, alte detalii etc.) în coşul de cumpărături (şi memorarea acestor opţiuni) – generându-se astfel flexibilitatea „coşului de cumpărături”;
– accesarea preferinţelor vechi prin accesarea butonului „Înainte” şi „Înapoi”.
• Cookie-urile oferă deţinatorilor de site-uri feedback asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face şi mai eficiente şi mai accesibile pentru utilizatori;
• Permit aplicaţiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse într-un anumit site pentru a crea o experienţă de navigare mai valoroasă, mai utilă şi mai placută;
• Îmbunătăţesc eficienţa publicităţii online.
Un cookie conţine informaţii care fac legătura între un web-browser (utilizator) şi un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informaţia deja stocată şi reacţiona în consecinţă. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile multor website-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex – preferinţele în materie de confidenţialitate online, opţiunile privind limba site-ului, coşuri de cumpărături sau publicitate relevantă.
Care este durata de viaţă a unui cookie?
Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viaţă a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) şi nu mai sunt reţinute, odată ce utilizatorul a părăsit website-ul, în timp ce alte cookie-uri sunt reţinute şi refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri persistente’). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi şterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.
Ce sunt cookie-urile plasate de terţi?
Anumite secţiuni de conţinut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terţe părţi / furnizori (ex.: news-box, un video sau o reclamă). Aceste terţe părţi pot plasa cookie-uri prin intermediul altui website şi ele se numesc „third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terţi trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare şi politicile de confidenţialitate ale deţinătorului site-ului.
Aceste cookie-uri pot proveni de la următorii terţi: facebook.com, twitter.com, etc.
Cum sunt folosite cookie-urile de către website
O vizită pe website poate plasa cookie-uri în scopuri de:
creştere a performanţei website-ului;
analiză a vizitatorilor;
geotargetting;
înregistrare a utilizatorilor.
Pe unele pagini, terţii pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicaţii sau pentru a particulariza o aplicaţie. Datorită modului de utilizare, website-ul nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terţele părţi nu pot accesa cookie-urile deţinute de respectivul website. De exemplu, când utilizatorul distribuie un articol folosind butonul pentru reţelele sociale aflat pe un website, acea reţea socială va înregistra activitatea utiliatorului, nu website-ul pe care se află butonul.
Ce tip de informaţii sunt stocate şi accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-urile păstrează informaţii într-un fişier text de mici dimensiuni, care permit unui website să recunoască un browser. Web-serverul va recunoaşte browserul, până când cookie-ul expiră sau este şters. Cookie-ul stochează informaţii importante, care îmbunătăţesc experienţa de navigare pe Internet, de exemplu:
setările limbii în care se doreşte accesarea unui site;
păstrarea unui utilizator logat în contul de webmail;
securitatea online banking;
păstrarea produselor în coşul de cumpărături.
De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezintă punctul central al funcţionării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experienţe de navigare prietenoase şi adaptată preferinţelor şi intereselor fiecărui utilizator.Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele website-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamna că utilizatorul nu va mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele utilizatorului, evidenţiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de întrebuinţări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
conţinut şi servicii adaptate preferinţelor utilizatorului – categorii de ştiri, vreme, sport, hărţi, servicii publice şi guvernamentale, website-uri distractive şi servicii de turism;
oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reţinerea parolelor, preferinţelor de limbă (ex.: afişarea rezultatelor căutărilor în limba română)
reţinerea filtrelor de protecţie a copiilor privind conţinutul pe Internet (opţiuni family mode, funcţii de safe search);
măsurarea, optimizarea şi caracteristicile de analytics – cum ar fi: confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conţinut este vizualizat şi modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex. prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Deţinătorii website-urilor derulează aceste analize pentru a perfecţiona website-urile, în beneficiul utilizatorilor.
Securitate si probleme legate de confidenţialitate
Cookie-urile NU sunt viruşi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăţi de cod, aşa că nu pot fi executate, nici nu pot rula în mod automat. În consecinţă, nu se pot duplica sau replica pe alte reţele pentru a rula sau a se replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcţii, nu pot fi considerate viruşi. Cookie-urile pot fi, totuşi, folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informaţii despre preferinţele şi istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume website cât şi pe alte website-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conştiente de acest fapt şi, în mod constant, marchează cookie-urile pentru a fi şterse, în cadrul procedurilor de ştergere/scanare anti-virus/anti-spyware. În general, browserele au integrate reglaje de confidenţialitate, care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate şi ştergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri
Deoarece protecţia identităţii este foarte valoroasă şi reprezintă dreptul fiecărui utilizator de Internet, este indicat să se ştie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile.
Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant, în ambele sensuri, informaţii între browser şi website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informaţiile conţinute de cookie pot fi interceptate. Deşi foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o reţea necriptată (ex.: o reţea WiFi nesecurizată).
Alte atacuri bazate pe cookie implică reglaje greşite ale cookie-urilor pe webservere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informaţii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informaţiile cu scopul de a accesa neautorizat anumite site-uri.
Este foarte important ca utilizatorii să fie atenţi în alegerea metodei celei mai potrivite de protecţie a informaţiilor personale.
Sfaturi pentru o navigare sigură şi responsabilă, bazată pe cookies
Datorită flexibilităţii lor şi a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate website-uri, inclusiv cele mai mari, folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite şi utilizate, printre care: Facebook, Twitter, YouTube, Gmail, Yahoo şi altele.
Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigaţi fără grijă, însă cu ajutorul cookie-urilor:
particularizaţi-vă reglajele browserului, în ceea ce priveşte cookie-urile, pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securităţii utilizării cookie-urilor;
dacă nu vă deranjează cookie-urile şi sunteţi singura persoană care utilizează computerul, puteţi regla termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare şi al datelor personale de acces;
dacă împărţiţi accesul la calculator, puteţi lua în considerare reglarea browserului pentru a şterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideţi browserul. Aceasta este o variantă de a accesa website-urile care plasează cookie-uri şi de a şterge orice informaţie de vizitare, la închiderea sesiunii de navigare;
instalaţi-vă şi actualizaţi-vă constant aplicaţii antispyware. Multe dintre aplicaţiile de detectare şi prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilităţile browserului sau să descarce software periculos;
asiguraţi-vă că aveţi browserul mereu actualizat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
Cookie-urile sunt pretutindeni şi nu pot fi evitate, dacă doriţi să vă bucuraţi de acces pe cele mai bune şi cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaţionale. Cu o înţelegere clară a modului lor de operare şi a beneficiilor pe care le aduc, puteţi lua măsurile necesare de securitate, astel încât să puteţi naviga cu încredere pe Internet.
Cum procedați dacă nu doriți să fie instalate module cookie pe computerul dumneavoastră?
Există persoane pentru care stocarea unor informații extrase din computerul sau dispozitivul lor mobil are un caracter relativ invaziv, mai ales atunci când informațiile în cauză sunt stocate și utilizate de către terți care le sunt necunoscuți. Dacă preferați, aveți posibilitatea de a bloca toate modulele cookie sau doar pe unele dintre acestea ori chiar de a elimina module cookie care au fost instalate pe terminalul dumneavoastră. Fiți însă conștient de faptul că riscați să nu puteți utiliza anumite funcții. Pentru a activa acest blocaj, trebuie să modificați parametrii de confidențialitate ai browserului. Unii operatori terți au elaborat instrumente ale căror module permit să se dezactiveze culegerea și utilizarea datelor. Dezactivarea şi refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat şi folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că utilizatorul nu va mai primi / vedea publicitate online. Este posibilă reglarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate, sau se poate regla browserul să accepte cookie-uri de la un anumit website. Dar, de exemplu, daca un utilizator nu este înregistat folosind cookie-urile, nu va putea lăsa comentarii. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba reglajele cookie-urilor.
Aceste reglaje se găsesc, de regulă, în meniurile (butoanele) „Opţiuni”, „Reglaje” sau „Preferinţe” ale browserului.